Like før jul

Lesetid: 2 minutter

Masterbloggen har tre faste masterbloggere. I tillegg til at masterstudenter blogger om de ferdige masteroppgavene sine, følger vi også tre studenter som er underveis i sitt studieløp. Dagens innlegg kommer fra Linn Husby Larsen som tar en master i journalistikk ved London Metropolitan University. Linn har sitt første semester som masterstudent i utlandet, og vi vi kan følge med. Hvordan er så førjulstiden i London for en masterstudent?

Av Linn Larsen
Nå nærmer det seg jul, og vi klapper i hendene og synger glade julesanger. I hvert fall noen. Som masterstudent i London klapper jeg i hendene når januar er over og alle oppgaver er innlevert. Til forskjell for studentene i Norge har vi innleveringer og eksamener i januar, som helt sikkert kommer til å bidra med en litt kjedeligere juletid enn før. Monsterresearch må gjøres før jeg drar hjem i julen og massiv julegaveshopping står nest høyest på lista. Hva i alle dager skal jeg gi dem? Ettersom jeg er i den mest shoppingrike byen av alle byer må jeg jo finne noe interessant å gi dem. Men det er fryktelig vanskelig å finne noe når alt sammen i butikkene skinner og glitrer som aldri før, og det er tubestrike hver eneste helg så man bruker hundrevis av timer på å komme seg til sentrum. Da er det nesten som jeg ønsker å være student i Norge igjen. Men bare nesten. Det blir nok julegaver i år og.

Hvis det er noen ute der som lurer på hvordan det er å være masterstudent i utlandet, kan jeg kun svare for meg selv. Dagene går så fort og er så forskjellig med ulike ting og tang som gjør hverdagslivet enklere å leve. Jeg kan ta dere med på en studieuke: Mandag til onsdag har jeg ingen forelesninger, derfor bruker jeg tiden på å gjøre research til artiklene og oppgavene mine samt besøke museer og severdigheter med venner. Jeg har også blitt vant til den lange leselisten vi har. Heldigvis bor jeg ikke langt fra biblioteket og kan lure meg unna muggen på veggene ved å sitte hjemme å lese. Torsdag og fredag er det tid til forelesninger fra tidlig morgen til langt ut på ettermiddagen hvor vi tildeles praktiske oppgaver som har utadæsjælopplevelse-deadlines. Det er ikke lett å være den yngste i klassen, men så er vi jo kun seks stykker i klassen som har blitt en liten gjeng. Dere der hjemme har sikkert lagt bøkene på hylla og koser dere i minusgradene i ferien, så da sier jeg god jul og sees i januar.