Kristin anbefaler

Lesetid: 2 minutter

I romjulen plukker fagredaktørene i Masterbloggen ut sine favorittinnlegg fra bloggens første år.

Kristin Kokkersvold er interaksjonsdesigner, designer, front end-utvikler og gründer. Kristin har utdannelse innen informatikk og design, og brenner for brukervennlige løsninger. Hun er til daglig partner og interaksjonsdesigner i Studio Netting. Kristin er involvert i Masterbloggen på mange områder, hun er ansvarlig for design og utvikling, fagredaktør for design og brukeropplevelse og nestleder i foreningen for masterformidling.

Spennende innlegg fra 2010

Det er litt over et år siden jeg ble spurt om å designe og utvikle Masterbloggen. Klart jeg sa ja! I løpet av året har det skjedd masse: vi lanserte 27. januar, jeg er blitt fagredaktør for design og brukeropplevelse og jeg har blitt nestleder. Puh! Når jeg nå skal anbefale noen innlegg fra 2010 så vil jeg trekke frem flere poster jeg synes fortjener mer oppmerksomhet.

Lene Sørstrønen Heggland tar tak i mangelen på livssynsnøytrale lokaler for seremonier som for eksempel bryllup og gravferd. Hun har i sin masteroppgave sett på behovet for slike bygg i Bergen og designet lokaler og interiør for høytidelige, verdige og livssynsnøytrale seremonier. Les “Seremonier mellom de syv fjell”

Kan godt design gi motivasjon for å lære mer og bedre? Nina Lysbakken har designet en webløsning som gir eleven en visuell oversikt over det hun lærer og hvordan hun lærer det. Nettsiden visualiserer hver enkelt elevs fremgang og styrke, og informasjonen eleven legger inn kan benyttes til å gi eleven mer tilpasset undervisning. Les hele “Visuell læring”

Til slutt vil jeg være freidig og trekke frem mitt eget innlegg i forbindelse med verdens brukervennlighetsdag. Godt design og brukervennlighet er ikke motsetninger, men gjensidig avhengige av hverandre for å skape den gode brukeropplevelsen. Det er dessverre ikke så mange masteroppgaver enda om brukervennlighet, men nå tilbys studier i relevante fag ved flere læresteder, så jeg håper at innboksen blir full av tips om spennende oppgaver etterhvert.

Jeg ønsker deg en forsatt fin jul og et godt nyttår med mange gode brukeropplevelser 😉 Tips meg gjerne om gode masteroppgaver på kristin@masterbloggen.no