La inspirasjonsjakten begynne

Lesetid: 2 minutter

Inspirasjonsjakt

Inspirasjonsjakt er en veldig god metode for å hjelpe deg med en oppgave du sitter fast med. Da gjelder det å komme seg utenfor døren og finne noe interessant som fenger din interesse.

Når man sitter fast med en oppgave eller hva man enn driver med er det deilig å få inspirasjon. I stedet for å sitte der med et fjell av slitte bøker og gul markeringspenn er det også lurt å bruke tiden på å komme seg ut og finne noe annet å se på for å få andre impulser: uansett om du sitter med masteroppgaven, hvordan du skal dekorere det nye kjøkkenet eller kanskje lurer på hva du skal servere gjestene dine i helgen. Inspirasjon kan hjelpe oss med å få nye impulser for å tilfredsstille sjelen og puste roligere. Nye perspektiver på ting kan være med på å gi deg det lille ekstra som får deg til å ville gi mer energi på å skrive de resterende tusener av ord i oppgaven din. Vi har alle vært der, stirret på skjermen i håp om at oppgaven vil skrive seg selv og at de evigvarende listene på kjøkkenet vil male seg selv. Kjedsomheten tar over og det man skriver blir tørt og kjedelig. Da er det på tide å slutte og stirre i taket og ta på seg godværsjakken og la seg bli inspirert.

Hvordan bli inspirert

Det er jo utrolig individuelt hvordan man lar seg inspirere av ting rundt seg, men hovedpoenget med inspirasjon er jo å få tankene vekk fra det ensformige man driver med og at man deretter legger seg flat for nye impulser – som kan være til hjelp. Noen ganger fungerer det ikke å gå ut, men det er vel sjeldent man ikke får andre tanker og ideer etter en inspirasjonsjakt. I London, der jeg studerer, er det ikke måte på hvor mye godt man kan få tak i når man går ut av døren. Store og små attraksjoner og fantastisk design er blant det man kan finne der. Men om man ikke har et stort behov for å dra til utlandet og er mer enn nok fornøyd med å holde seg til sin egen gate, er det absolutt ikke noe problem. Her er en liten og veldig enkel oversikt over hva man kan finne på når man møter veggen:

  • Dra på konsert med et band du aldri har ført før
  • Kino
  • Museumsbesøk
  • Gå til en plass du alltid har ønsket å dra til
  • Ta bussen til endestoppet
  • Snakk med gamle venner

Hvordan blir du inspirert?

Inspirasjon finnes overalt, bare se her:
[iframe_youtube video=”pGWU4QhJ4L8″]

Klipp og lim

Museumsbesøk og samtaler med for eksempel besteforeldre slår aldri feil. Bruk det du finner, vær litt Espen Askeladd, og gjør det om for å kunne se nye perspektiver på oppgaven din. Turen i parken trenger ikke nødvendigvis vare i fem timer, du kan også holde deg hjemme med en god film eller en kopp pause-te. Skaff deg konto på StumbleUpon der du kan velge og vrake i uttallige impulser. Lykke til!

Her er noe av det jeg har funnet:

  • Inspirerende innlegg om inspirasjon 🙂 Jeg liker godt det nederste bilde til venstre med de rare frøene.