Ny tid for Masterbloggen

Lesetid: 2 minutter

Vi har jobbet i flere måneder og nå er endelig ny versjon av Masterbloggen lansert! Vi kan takke Fornyingsdepartementets Nettskap 2.0-ordning og Fritt Ord, samt Studio Netting for at dette ble mulig. For ikke å glemme fagredaktørene som har deltatt i diskusjoner og workshops.

Masterbloggen tilbyr nå seks ulike innholdstyper:

  • Innlegg fra masterbloggere: Masterstudenter som har levert sine oppgaver og blogger hos oss for å dele kunnskapen som er utviklet.
  • Innlegg fra studentbloggere: Linn, Anne Charlotte og Helene blogger direkte fra studielivet.
  • Innlegg fra veiledere: Veilederne kommenterer temaer skrevet om i mediene, i lys av sin fagekspertise, de skriver om veilederrollen, eller om produksjon av masteroppgaver.
  • Innlegg fra gjesteskribenter: Gjesteskribentene kommenterer som representanter for sine fag på merkedager, fagdager og kampanjedager som er etablert nasjonalt eller internasjonalt.
  • Innlegg fra fagredaktørene: Når fagredaktørene har noe på hjertet i kraft av sin rolle eller som fagperson, blir dette publisert i fagredaktørenes egen spalte.
  • Kommentarer fra brukerne: Dere bestemmer. Hva funker, hva funker ikke? Hva slags innhold bør bli? Hva er overflødig? Mangler vi funksjoner dere har behov for? Gi ros til masterstudentene, studentbloggere, veiledere og gjesteskribenter. Eller spør dem om noe er uklart eller fraværende.

Disse innholdstypene er sortert i denne rekkefølgen på forsiden. Vårt kjerneinnhold, fra masterbloggerne, finner du alltid på toppen av forsiden.

To nye fagredaktører!

Vi har også gleden av å presentere to nye fagredaktører. Anna Helene Valberg blogget for oss i januar om Motivasjonen bak regnskogsavtalen med Brasil. Vi er superfornøyde med at hun nå er en sentral del av redaksjonen. Anna Helene er nå fagredaktør for statsvitenskap. Hun har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo (UiO), hvor hun fordypet seg i internasjonal miljøstyring. Fra før har hun en bachelor i Internasjonale studier fra UiO, samt et årsstudium i Økonomi og ledelse fra Høgskolen i Oslo. Med en bredt orientert bakgrunn er Anna Helene nysgjerrig på masteroppgaver innen alle statsvitenskapens grener, og gjerne også tverrfaglige oppgaver. Så spre ordet, har du tips til en statsvitenskapelig oppgave eller har skrevet en selv, ta kontakt!

Ingrid Grønli Åm  ble nylig ferdig med masteroppgave i filosofi ved Universitetet i Bergen og er nå fagredaktør i Masterbloggen for, naturligvis, filosofi. Det er ikke et sekund for tidlig for oss i Masterbloggen å endelig kunne publisere innlegg fra akademias mest klassiske disipliner. Ingrid sier selv:

Jeg gleder meg til å bidra til at filosofistudenter får vist hvor mange spennende spørsmål vi jobber med, og håper å få frem mange gode masteroppgaver i filosofi og beslektet teori her på Masterbloggen.

Vi kommer til å fortsette å lete etter forbedringer og håper du er på vårt lag.