Akademika er med!

Lesetid: 2 minutter

Vi har fått en ny samarbeidspartner og ønsker Akademika velkommen!

Akademika eies av Studentsamskipnaden i Oslo. Konsernet består av 18 butikker i Oslo, Telemark, Buskerud og Bodø, samt forlaget Unipub. – og Akademika har alt av fagbøker.

Masterbloggen sendte Akademika en henvendelse 14. januar i år, per e-post, som var møysommelig utformet:

Hei!

Jeg er ansvarlig redaktør for Masterbloggen.no og styreleder for Forening for masterformidling. Vi har møttes tidligere i forbindelse med STUDiO.

Masterbloggen.no er som du vet, et nettsted som lar masterstudenter selv blogge om sine masteroppgaver, hvor målsetningen er å minske gapet mellom akademia og allmennheten. Vi som til daglig driver Masterbloggen har mange års erfaring med utvikling, blogger og sosiale medier.

Vi er nå på jakt etter samarbeidspartnere for å styrke vår formidling av kunnskap produsert ved universiteter og høyskoler i Norge. Vi ønsker derfor gjerne et møte med dere for å diskutere muligheter for samarbeid. Vi jobber blant annet med å finne sponsorer som vil være interessante for vår målgruppe og støtte oss i videre utvikling.

Siden oppstart i januar 2010 har Masterbloggen oppnådd følgende:

  • Vunnet Fornyingdepartementets “Nettskap 2.0-konkurranse” kr 200 000
  • Tildelt midler fra Fritt Ord på kr 100 000 som en av 16 blant 227 søkere
  • Vi har holdt foredrag blant annet på Kunnskapstinget 2010.
  • Blogget over 100 masteroppgaver
  • Over 350 kommentarer til innleggene
  • 15 fagredaktører som ivaretar egne fagfelt

Vi ønsker å utvikle oss videre. Vi vil formidle verdifull kunnskap, vise frem masterstudenters gode innsats, lage en arena hvor akademia blir synlig for næringsliv og offentlighet og opparbeide spesialkompetanse på forskningsformidling gjennom sosiale medier.

Lyst til å ta en prat med oss om samarbeid?

Vennlig hilsen,
Anne Aaby
masterbloggen.no

Ikke mye senere samme dag fikk vi svar:

Klart vi vil snakke med deg Anne.. Pål

Pål Løwe // Salgs- og Markedsdirektør

Ikke så vanskelig å finne tonen med landets kuleste bokhandel, altså. *løsner på slipsknuten* Nå er samarbeidet formalisert, etter flere møter hvor felles verdier og mål er diskutert.

Akademika i Masterbloggen

Vi (Kristin) har som en del av samarbeidet implementert et søkefelt i høyre marg som leder inn til fagbøkenes mekka. Søket vises i alle spalter, bortsett fra redaktørspalten (denne). Du kan se hvordan det ser ut i denne bloggposten: Blogg og forskningsformidling Vi håper Akademika fra tid til annen også kan tipse oss om relevante boktips i kommentarfeltene.

Overraskelsen

Til slutt: @vembar hos Akademika har invitert oss med inn i et prosjekt som ser dagens lys om en knapp uke!

Jobber med @ og Anne med et spennende prosjekt.
@vembar
Vemund Barstad

Vi oppfordrer til å holde et øye med Akademika og Masterbloggen, altså.

  • Så gøy å høre – gratulerer med samarbeidet, dette blir bra!

  • Takk, Bente! Vi er veldig fornøyde.

  • Veldig glad for at vi har begynt å samarbeide med masterbloggen og anne. Og vi har kommet godt i gang: ser fram til stipendutlysning på onsdag!