Aslaugs favorittinnlegg

Lesetid: 2 minutter


I romjulen plukker fagredaktørene i Masterbloggen ut sine favorittinnlegg fra bloggens første år.

Aslaug Olette Klausen er medieviter, frilanser og musikkblogger. Hun skrev hovedoppgaven “Hva kommer Etter Børs? – Om kulturdekning i en næringslivsavis”. Den så på Dagens Næringslivs Etter Børs-seksjon i et historisk og feministisk perspektiv. Aslaug er fagredaktør for sosiale medier og medievitenskap.

“Da Anne spurte om jeg ville være med på Masterbloggen for et drøyt år siden, trengtes det ikke betenkningstid. Jeg syntes prosjektet lød strålende, og strålende har det også blitt. Dermed er det ingen lett øvelse å skulle velge ut favoritbloggpost blant alle de gode innleggene som har vært i året som har gått. Og jeg klarer da heller ikke begrense meg til én. Det må bli to poster.

Jeg vil da først trekke frem meta-bloggposten Bloggpraksis som lært selvrepresentasjon av Karoline Tømte. Fra innlegget:

I mine undersøkelser diskuterer jeg hvordan bloggingen fører til en form for lært selvrepresentasjon, der bloggerne i samspill med de sosiale omgivelsene lærer seg hvordan bloggerrollen bør fremføres for å lykkes. I møte med denne sosiale konteksten formes bloggerens identitet, og tar form av en lært selvrepresentasjon.

Den andre posten jeg vil trekke frem er Hva er en tegneserie? av Ingrid Sande Larsen. Den ble rett nok nylig publisert her, men jeg mener den fortjener enda mer oppmerksomhet. Dette både fordi den er en god bloggpost, og fordi den viser utfordringene med uklare begreper og ny medieforståelse. Og selvsagt også; fordi tegneserier er kult.

Fortsatt god jul, godt nytt år, og god lesing!”