Elins favorittinnlegg

Lesetid: 2 minutter

Elin Dahling, fagredaktør i masterbloggen.no

I romjulen plukker fagredaktørene i Masterbloggen ut sine favorittinnlegg fra bloggens første år.

Elin Dahling er fagredaktør for temaer innen menneskerettigheter og pedagogikk. Hun er lektor i den videregående skole, og har skrevet masteroppgave om kvinners påvirkning på menneskelig utvikling i Bluefields, Nicaragua.

“Anne Aaby og jeg jobbet sammen for tolv-tretten år siden, og da vi tilfeldigvis kom i kontakt i fjor, var jeg så heldig å bli spurt om å være med som fagredaktør i Masterbloggen. Det har vært et interessant og givende første år, og jeg er stolt av å være en av mange dyktige fagredaktører som bidrar til å tilgjengeliggjøre studenters kunnskapsproduksjon.

Jeg fikk privilegiet å være fagredaktør for historiens første innlegg på Masterbloggen; Egypt: Lang ferd mot demokrati av Sigmund Aas. Innlegget fikk mye oppmerksomhet, ikke bare fordi det var premiereinnlegget, det er også et svært godt innlegg basert på en fremragende masteroppgave. Derfor har jeg valgt å løfte Sigmunds oppgave frem i lyset igjen. Han skriver:

Som en del av mine feltstudier i Cairo besøkte og intervjuet jeg Boutros Ghali. Dessverre ble jeg ikke spesielt imponert over kunnskapsnivået eller intensjonene hans. Blant annet mente han at Egypt ikke hadde noe problem med korrupsjon – en underdrivelse av dimensjoner som fremstår som åpenbar for alle aktører som har bodd eller reist i Midtøsten. I tillegg ser han ut til å ha akseptert president Mubaraks definisjon av situasjonen i landet, og at man befinner seg i en slags borgerkriglignende tilstand med det muslimske brorskapet.

Sigmund Aas’ masteroppgave har senere blitt trykket og publisert, og kan kjøpes via ulike bokhandlere på internett. Masterbloggen gratulerer!”