Ny studentblogger: Ida Bergum

Lesetid: 3 minutter

Heisann! Mitt navn er Ida Bergum, og jeg er en av masterbloggens nye studentbloggere. I dette innlegget skal jeg fortelle litt om meg selv og min sommer som IT-konsulent i Avanade Norge.

Hvem er jeg?

En 24 år gammel jente som snart starter på sitt femte og siste år på en MSc. I informasjonssystemer med fordypning i digitale forretningssystemer på Westerdals Oslo ACT avd. For teknologi (tidligere kjent som NITH). Fra før av har jeg en bachelor i IT, med fokus på digital markedsføring fra samme høgskole.

Jeg er fascinert av møtet mellom IT og forretningsbehov og kommer til å dele mesteparten av mine erfaringer og synspunkter innen dette fagområdet.

Min sommer som IT-konsulent i Avanade

I sommer har jeg jobbet seks uker i Avanade som er et globalt IT-konsulentfirma, sammen med syv andre IT-masterstudenter. Avanade Norge er lokalisert på IT-Fornebu hvor de deler kontorer med Accenture Norge.

Avanade er spesialisert på Microsoft teknologi og har flere service lines som Application Development, ERP, CRM, Data and Analytics (BI), Infrastructure, Collaboration og Managed Services (les mer om Avanade her).

Årets sommerprosjekter var innen CRM og kunden var SR-Bank (Sparebank1 Rogaland) som er sør- og Vestlandets ledende finanskonsern med hovedkontor i Stavanger.

Avanade, IT Fornebu

Foto: Avanade, IT Fornebu

Første uke

Jeg havnet på et analyseprosjekt med tre kjernekarer som studerer informatikk på NTNU. Vi ble  tidlig satt i gang med compliance kurs, som er et viktig sikkerhetsgrunnlag å ha når man som konsulent skal ut til kunde og få innblikk i strategier, prosesser og annen konfidensiell informasjon.

Deretter brukte vi mye tid på å sette oss inn i Microsoft Dynamics CRM, som var et nytt område for oss alle. Med god innføring og veiledning fra Avanade ansatte, dro vi på vårt første Stavangerbesøk for å møte kunden.

Kundebesøk

Vi ble godt tatt imot av SR-Bank, og det var veldig interessant å få innblikk i den komplekse bankbransjen og alt det spennende som skjer innen IT. Prosjektmandatet og milepælsplanen ble lagt, og vi hadde mye informasjon å fordøye før vi skulle angripe problemstillingen i ukene som kom.

Vi dro tilbake til Stavanger igjen i uke fire. Rollene var da snudd. Det var vi som skulle legge agenda for besøket, presentere og arrangere workshops med kunden for å få den informasjonen vi trengte for å få ferdigstilt analysen. Det var to dager med høyt tempo, men vi passet på å også ha det litt gøy når vi først var i Stavanger.

Ida Bergum

Foto: Ida Bergum

Så var det pluselig over

De to siste ukene av prosjektet gikk utrolig fort. Plutselig var seks uker over. Rapporten var levert, siste kundemøte på Lync var holdt og vi sto på scenen og presenterte prosjektet foran ledelsen og andre summer interns i Accenture og Avanade. Det var veldig spennende å få høre hvilke problemstillinger de andre prosjektene har fått bryne seg på. Det var alt fra Internet of Things til sikkerhetsanalyser, strategi for olje og gass og CRM.

 

“The only way to do great work is to love what you do” 

– Steve Jobs

Erfaringer

Det å bruke sommerferien på å skaffe meg verdifull erfaring og få bli kjent med så mange hyggelige mennesker, har vært en sann fornøyelse. Det var ikke bare jobb som var i fokuset denne sommeren, det ble arrangert ukentlige sosiale sammenkomster som gjorde at vi ble godt kjent med hverandre og de ansatte.

Det har vært en unik mulighet til å bli kjent med bedriftskulturen og til å tenke over hva jeg ønsker å gjøre etter studiene. Jeg har også lært mye på kort tid, som jeg vet jeg vil få bruk for videre i både studier og jobb.

Spørsmål?

Tilslutt vil jeg takke alle jeg har fått gleden av å jobbe med som har gjort sommeren så innholdsrik og fin. Jeg vil absolutt anbefale andre studenter å gjøre det samme! Har du spørsmål til hvordan det er å være summer intern i Avanade? Ta kontakt med meg på Twitter @idabergum. Til høsten kommer jeg til å sette i gang med å definere masteroppgave og gleder meg til å dele dette på masterbloggen.

Ta gjerne en titt på min personlige fagblogg idabergum.com for å se hva annet jeg driver med ved siden av studiene.

 • Trond Moberg

  Det var hyggelig å ha deg her, og jeg håper blogginnlegget kan bidra til at enda flere studenter får lyst til å prøve seg som summer intern!
  Vennlig hilsen
  Trond Moberg,
  Country Manager i Avanade

  • Ida Bergum

   Tusen takk Trond! Det håper jeg også.
   Hilsen Ida

 • Janne Cathrine Husvik

  Hyggelig å hilse på deg 🙂 håper vi sees igjen!

  Janne Cathrine
  – CRM Serviceline