Ny Studentblogger: Helene Jørum

Lesetid: 2 minutter

Mitt navn er Helene Jørum, og jeg er en av Masterbloggens nye studentbloggere.

Jeg er 23 år gammel, har en bachelor i Medievitenskap fra Universitetet i Oslo, og fortsetter nå ved UiO på en master i Nordic Media (les mer om dette på min personlige blogg).

At jeg skulle studere medienes makt, innflytelse og utvikling var aldri noen selvfølge eller del av en stor plan. Jeg havnet der ganske tilfeldig, men har med årene forelsket meg i denne verdenen og er per dags dato storfornøyd med studiene. Spør meg igjen to måneder før innlevering av masteroppgave, kanskje innstillingen min er noe annerledes da…

Ledelse og Twitter-bruk

Min masteroppgave skrives i samarbeid med Hewlett-Packard Norge, og overordnet tema for oppgaven er ledelse og bruk av Twitter. Hvordan dette samarbeidet oppsto kan du lese mer om i et av mine tidligere blogginnlegg, men kort sagt fikk jeg ikke nok av bedriften etter å ha hatt et internship der våren 2013.

Jeg skal de neste ti månedene prøve å finne ut hvilken effekt det har på bedrifter og ansatte at administrerende -og HR-direktør i et stort IT-selskap bruker Twitter. I dette tilfellet brukes Twitter som kommunikasjon både med eksterne og interne, praktisk talt alle og enhver, kunder så vel som ansatte.

Mine hovedforskningsobjekter, Anita Krohn Traaseth (tidligere adm. dir) og Yvonne Fosser (HR-direktør) fra HP Norge, har vært aktive tvitrere siden høsten 2009, og har i løpet av disse to årene bemerket seg som typiske “sosiale ledere”. I mine øyne er dette fortsatt et område av kommunikasjonen det har blitt lite forsket på, og jeg håper min oppgave kan belyse et fortsatt nytt fenomen.

Jeg er fortsatt i startfasen, men har planen klar! Et av mine neste innlegg blir blant annet om metodebruken jeg har planlagt for oppgaven.

Blogginnlegg om masteroppgave og studenterfaringer

Jeg kommer til å dele mulige funn og erfaringer underveis som jeg skriver min masteroppgave, i håp om at det er til nytte og interesse for noen. Er jeg heldig får jeg kanskje noen innspill tilbake?

I tillegg til å være ivrig masterskriver er jeg også en ivrig student generelt. Jeg tilhører Humanistisk Fakultet, og jobber blant annet for tiden med å opprette en egen fakultetsforening samt at jeg er tatt opp i Faglig Komite for Humanistiske fag i Norsk Student Organisasjon.

Det er svært givende å være aktiv ved siden av studiene, en glede jeg også ønsker å videreformidle til dere via Masterbloggen.

Jeg har vært student siden jeg var 18 år gammel og går nå inn i mitt sjette år på Blindern. Jeg har med andre ord en god del erfaring som student, og vil dele studietips, tanker og ideer som kan være nyttige spesielt for helt ferske studenter.

Jeg gleder meg til en spennende tid her på Masterbloggen, og håper dere gjør det samme! Kom også gjerne med innspill og ideer til innlegg, og nøl ikke med å ta kontakt med meg på Twitter: @helenejorum!