Ny studentblogger: Amalie Hoff Ludvigsen

Lesetid: 2 minutter

Mitt navn er Amalie Hoff Ludvigsen, og jeg er en av de nye studentbloggerene her på Masterbloggen.

Jeg er 22 år gammel, og har en bachelor i Medievitenskap fra Universitetet i Oslo. Nå har jeg forlatt venner og familie i Oslo, og flyttet alene til Trondheim for å ta en master i Medievitenskap ved NTNU.

Det var ikke så overraskende at jeg skulle studere noe innenfor mediebransjen, men at det ble medievitenskap var litt uforventet. På videregående var det fotograf jeg ønsket å bli, men dette endret seg raskt i det jeg tok steget inn i akademia.

Erfaringer som bachelorstudent

Jeg startet på medievitenskap rett etter videregående, og det var en tøff overgang. Plutselig måtte man skrive akademisk og være presis. Tidligere hadde jeg bare skrevet alt jeg kunne på eksamen, og det resulterte ofte i gode karakterer. På Universitetet var det ikke slik, og jeg strøk på min første eksamen fordi jeg skrev for mye. Dette var et slag i trynet.

På UiO opplevde jeg et godt studiemiljø, og jeg fikk mange gode venner som jeg fortsatt har mye kontakt med. Det var tøft å skulle flytte til Trondheim, endelig skulle jeg gjøre noe for meg selv. Bare i løpet av de tre månedene jeg har vært her har jeg blitt mye mer selvstendig. Det blir lange dager på lesesalen, og balansen mellom jobb og studier er vanskelig.

Det er helt klart mye mer å gjøre som en masterstudent. Jeg var en relativt slapp student på UiO, for vi hadde ikke så mye å gjøre. Samtidig synes jeg det var gøy å studere, så det er kanskje derfor jeg syntes det var så ”enkelt”.

Masterstudier, et selvstendig valg

Lesesalene på NTNU er annerledes enn på UiO, og jeg har brukt masse tid på å finne en plass jeg liker. Å trives på lesesalen er viktig for å kunne få lest og arbeidet best mulig. Dette semesteret har vært fullt av nye innsikter, og jeg lærer stadig noe nytt. Det er derfor det er så interessant å ta master en annen plass enn man tok bachelor. Andre professorer, og annet pensum. Fokuset er faktisk ganske ulikt.

Min bloggframtid

Neste semester starter med et brak, da jeg skal ut i praksis. Noe som jeg kommer til å blogge om her. Jeg skal også starte å skrive masteroppgave. Det gleder jeg meg til. Å skrive prosjektbeskrivelse og utvikle en god ideprosess blir spennende.

Jeg kommer til å blogge om mitt liv som student ved NTNU. Samtidig kommer jeg til å dele mine erfaringer med masteroppgaven, eventuelle funn og forhåpentligvis få innspill tilbake. Videre vil jeg også skrive om hvordan man som student kan få mest ut av studietiden sin. Dette er noe jeg selv prøver å balansere, da jeg er aktiv med både jobb og frivillig arbeid ved siden av studiene.

Nå gleder jeg meg masse til å blogge her på Masterbloggen, og håper det jeg skriver vil være interessant for noen. Hvis det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt med meg.