Vil du masterblogge?

Lesetid: 2 minutter

Merete Grimeland er festivalsjef for STUDiO. Hun er også kvinnen bak ideen om masterbloggeren. Masterbloggerne blinkes ut i august, under festivalen. Masterbloggerne er en masterstudent som får lov til å bruke masterbloggen til å kaste frem faglige frustrasjoner, ideer, spørsmål og faktisk få noen skulderklapp og gode tips på veien. Spennende? Fristende? Vi lar festivalsjefen presentere seg selv og fortelle litt mer om masterbloggerens tenkte oppgave:

Merete: Student og frivillig på samme tid, det er en liten utfordring, men alt i alt utfyller rollene hverandre ganske så bra. Jeg får belønning i stadig tilstrømming av kunnskap. Det liker jeg! La meg utdype litt:

Det var nesten på samme tid jeg begynte på master i medievitenskap at jeg også bestemte meg for å begynne som frivillig innenfor studentkulturproduksjon. Til tider har jeg hørt av andre at de som er frivillige ved siden av studiene er supermennesker, eller rett og slett ikke klarer å sitte stille. Jeg ville aldri sagt at jeg er et supermenneske, MEN, det er helt riktig at jeg ikke klarer å sitte stille – og for å være helt ærlig, så tror jeg det er mange av oss. Så derfor er jeg festivalsjef for STUDiO samtidig som jeg lager film og skriver om den på masteren min. Og siden jeg er festivalsjef og masterstudent på samme tid var det veldig spennende å se Masterbloggen komme til live – særlig fordi visjonen deres er viktig – masterstudenter produserer kunnskap. Og det er også derfor Masterbloggen og STUDiO jakter på en masterstudent som ønsker å bidra med sine erfaringer gjennom masterløpet – fra A til Ååååååååå.

Du skriver hver 6 uke, og det er opp til deg hva du skriver om. Reflekter over masteroppgaven, smak på spørsmålene du vil ta fatt i, anbefal kurs du tar, del notater, be om råd, you name it. Hvis du føler deg litt vågal så kan du til og med finne dine hovedspørsmål på denne måten. Som blogger kan du stille spørsmål, lufte problemstillinger og be om råd, tips og ressurser. Vi har lesere som vil hjelpe deg. De tankene som farer rundt i hodet når du går på masterprogrammet, tar kurs, bestemmer deg for oppgave, gjør research, skriver oppgave og har veiledning – det er de tankene som er viktige å dele – for de tankene kan inspirere andre, hjelpe dem gjennom sin oppgaveskriving og engasjere fremtidige studenter.

Festivalen varer fra 17. til 28. august, de to første ukene av semesteret. Det er da Masterbloggern skal avsløres.

Tar du utfordringen?
Send navn, fag og en liten presentasjon av deg selv til: