Masterbloggen med midler fra Nettskap 2.0!

Lesetid: < 1 minutt

12 mai skrev Sverre Andreas Lunde-Danbolt dette om søknadsmengden som var kommet inn til Nettskap 2.0:

Det er både interessant, spennende og lærerikt å lese igjennom søknadene til Nettskap 2.0. Totalt har vi 137 søknader (trengte en liten fintelling). Her er litt statistikk:

Den totale søknadssummen for de 137 prosjektene er 28 427 605 kroner, altså godt over ti ganger den totale utlysningssummen på 2,5 millioner. Gjennomsnittlig søkesum blir dermed 207 500. Data.Norge.no

Til tross for at vi kunne si “check” på mange av kriteriene som var listet opp for å kunne søke midler av Nettskap 2.0, sank motet litt da disse tallene ble lagt frem. Det store spørsmålet vi fremmet i bloggposten Nettskapmidler. Noe for masterbloggen? 18/05-2010, ble liksom enda større:

Det store spørsmålet

Masterbloggen er en idé som springer ut fra et grunnleggende ønske om å ta i bruk ny teknologi, delingskultur, sosiale medier og aktiv lytting til nettopp et demokratiserende og kunnskapsgenererende prosjekt. Nå krysser vi fingrene for at nettskap 2.0 vil anerkjenne vårt prosjekt!

Tadaaa! Gleden er stor for i dag kan vi hive hatten i været. For Masterbloggen er vinnere av midler fra Nettskap 2.0.

Se tildelingen til nettskaperne hos Fornyingsdepartementet.

Anne Aaby mottok diplom på vegne av Masterbloggen

 • Kristin Kokkersvold

  “Vårt mål er å minske gapet mellom akademia, media og samfunnet, sier Anne Aaby fra Foreningen for masterformidling, som får 200.000 kroner til sitt prosjekt.” Computerworld om utdelingen av nettskapmidler

 • anne

  “Per i dag er masteroppgaver noe som leveres til sensur og deretter lagres i Universitetenes arkiver. Masterbloggen har som hensikt å få informasjonen ut til alle som er interesserte.”

  Dagens it

 • Synes det er artig at Dagens IT kaller oss for Mesterbloggen 🙂

 • anne

  Haha:)God stemning.

 • “- Vi har fått enormt god respons, både blant studenter, universiteter og bokbransjen. Målet er at studentene kan få økt sin kompetanse, øve i å formidle egen forskning og å tilgjengeliggjøre kunnskap som allerede finnes. De får i oppgave å skrive en lettere tilgjengelig utgave av masteren på maks 2000 ord, sier Aaby. ” TA http://www.ta.no/nyheter/article5170703.ece

 • – Vi driver non-profit og på dugnad, men håper å få til en modell som gjør at vi kan drive mer kontinuerlig og intensivt. Framover kommer også studieveiledere på banen, og vi vil også utlyse en konkurranse om masterbloggeren, sier Aaby.

  TelemarksAvisa
  http://www.ta.no/nyheter/article5170703.ece

 • Dette fortjente dere virkelig!

 • Pingback: Lykke til, studenter! | Masterbloggen()