Interesserte lesere – stolte redaktører

Lesetid: 2 minutter

Over 2 500 unike besøkende har vært innom Masterbloggen siden lansering. I gjennomsnitt har hver av disse sett på tre ulike sider. En leser bruker i gjennomsnitt over 3.5 minutter på hver side, ifølge statistikken.

Vi er veldig stolte over disse tallene! Synes du det er bra?

Går lesere ut av sin komfortsone?

Vi har publisert blogginnlegg om vitenskapelige arbeider som har tatt for seg

 • vampyrer
 • sosiale medier
 • det demokratiske klimaet i Egypt
 • barn i vikingtida
 • seksualisert krigsvold
 • det glemte marked i finanskrisa
 • nye perspektiver på journalisters identitetsdannelse.

Temaene har funnet sine veier ut i sosiale medier parallelt med folks interesseområder. Og når besøkende klikker seg videre til to innlegg ut over det som først fanget deres interesser gir det kanskje et hint om at gode problemstillinger faktisk er universelle?

Hva vi har på lager?

Masterbloggen blir spennende fordi vi blander blogg og akademia på en ny måte. Vi er stadig på jakt etter innlegg. Vi håper på pågående masterstudenter som vil formidle det de har drevet frem i studiene sine. Vi kan avsløre at det kommer innlegg om kultureliten i Norge, hjem-skole arbeid i det flerkulturelle samfunnet, hvordan en by kan skåre skyhøyt på trivsel år etter år, og for ikke å snakke om: “Drømmen om vitenskapen”, et innlegg som kommer pakket inn i blått neonlys!

Hva kan vi hjelpe deg med?

CC BY-NC 2.0

Avsnitt og underoverskrifter er viktig. Det har vi fått beskjed om fra lesere. Det skal vi følge opp. Lenkene til de opprinnelige masteroppgavene tydeliggjorde vi maksimalt etter at lenkene ble etterspurt til tross for at de lå der. Vi har nå med hjelp fra @spindellett, via Twitter, fått opp en fullstendig (tror vi) liste over alle masterprogrammer i Norge.

Vi utvikler masterbloggen sammen alle sammen. Det er, og blir et dugnadsarbeid. Vi håper du kaster ut ideer, innvendinger, tips og alt du måtte komme på. Så skal vi hive oss rundt.

Er du med?

På vegne av alle fagredaktører og masterbloggere: Jeg håper Masterbloggen har levert noe nytt og spennende, og at du blir med å utvikler innholdet sammen med oss.

 • God grunn til å være stolt. Viser at blogg kan være noe helt annet enn “se-meg”-blogger.
  Håper å kunne bidra med noe, selv om det enda er langt fram før jeg får levert min oppgave

  • anne

   Hei!

   Vi gleder oss til din masteroppgave er levert, men vi håper jo å kunne være til gjensidig nytte før den tid 🙂

   Takk for hjelp så langt og vi blir veldig glade om du har flere triks vi burde gjøre oss nytte av. Kanskje anbefaling av oppgaver som har falt i smak, eller forskningsorienterte / akademisk inspirerte blogger vi burde lenke til.

   Hilsen Anne

 • Det mangler en skole på listen deres over skoler som er akkreditert med et masterprogram. Forsvarets Høgskole har et master-program i militære studier siden høsten 2005. Se mere her: http://www.mil.no/felles/fsts/start/Stabs-_og_masterstudiet/

  • anne

   Hei!

   Takk for opplysningen. Masterprogrammet ved Forsvarets Høgskole er nå ført opp i listen.

   Hilsen Anne

 • JJ

  Hei,
  interessant lesning her! Skulle bare ønske at tekstene ble tydeligere merket med hvilket masterprogram oppgaven er skrevet i, det er ikke alltid gitt, men det har mye å si for hvordan jeg leser teksten.

  JJ

  • Stine

   Takk for nyttig innspill! Vi skal begynne å la det komme frem i teksten og/eller i forbindelse med avslutningslenken hvor masteroppgaven utgår fra.