Milepæl

Lesetid: 2 minutter

Masterbloggen er nå to måneder. I løpet av denne tiden er vi blitt 22 poster, 13.300 klikk, 300 facebookfans og en fagredaktør rikere.

Masterstudenter gi lyd! Det er så gøy å få e-post fra masterstudenter som vil fortelle om sitt prosjekt.

Krav til innlegg

Masterbloggerne har så langt løst oppgavene sine tekstlig. Men innenfor dette har vi sett noe variasjon. Den største ulikheten har dreid seg om følgende:

 1. et bidrag som gir innblikk i kunnskapen produsert gjennom arbeidet med masterbloggen
 2. en teaser som er så knapp at den i all hovedsak kun er en oppfordring til å laste ned og å lese hele oppgaven

Dette er formkravene vi har kommunisert til våre innleggsforfattere:

“Det stilles ingen bestemte formkrav til et blogginnlegg. Når du formidler budskapet fra oppgaven din kan du bruke tekst, bilder, video eller lyd. Velger du en tekst, er alt fra 5 til 2000 ord lov.”

Ganske knapt. Ganske fritt. 10. mars var fagredaktørene samlet til redaksjonsmøte og resultatet av dette formkravet var oppe til vurdering. Diskusjonen endte med at vi enn så lenge opprettholder status. Masterbloggerne står fritt til å forme sine innlegg alt etter hva de ønsker å oppnå og hvordan de vil forsøke å gjøre det.

Tilbakeblikk

De siste to ukene har vi fått innblikk i hvordan barn bruker boltrelekens hårfine sosiale balansegang på litt ulik måte, avhengig om vi snakker om gutter eller jenter. Vi har blitt fortalt at dynamikken kan endre seg, ikke bare med tanke på kjønnsbalansen, men også gjennom tid og via forventninger. Jeg er klar for en hel bok om boltrelek. Gry Holmern Halvorsen skrev om oppgaven hun har skrevet sammen med Eva Brække. Avslutningsvis stilles  spørsmålet om man kan rehabilitere noen som har skrudd av seg selv. Har kvalitativ metode et fortrinn når det gjelder hypotesegenererende studier? Tidenes beste tittel må være Drømmen om vitenskapen. Innlegget forteller om hvordan det var å velge et tema for masteroppgaven som ligger en tett til hjertet, samtidig som vi får direkte innsyn i en spennende og ganske, for de fleste av oss, fremmed verden. Mange flotte innlegg har vi fått til.

Nevn en ting!

Om Masterbloggen skulle forbedre en ting den neste måneden, hva ville det være?  Ja, når vi først tar oss den frihet til å spørre… Hva synes dere om at innleggene er skrevet på forskjellig måte? Leser dere emner dere i utgangspunktet ikke trodde dere var interessert i? Hvis vi skulle forbedre en ting den neste måneden, hva hadde det vært? Kort og godt, hvordan kan vi gjøre masterbloggen.no litt bedre til neste måned?

Hilsen oss i Masterbloggen

 • Masterbloggen har alt for lite mashups! Hva med live-oppdatering fra master-oppgaver rundt om i det ganske land? Det hadde vært noe det!

  • Ingen dum ide å følge noen studenter under arbeidet med masteroppgaven.
   Mashups skal bli om du kommer opp med en ide som faktisk gir nytteverdi for flertallet av leserne 🙂

  • Hei 🙂

   Synes du er inne på noe! Jeg fikk umiddelbart to ideer som jeg akter å iverksette. Takk for påpekelsen.

   Anne

 • Og så er det skrekkelig dårlig med realfaglige masteroppgaver. Der har dere en jobb å gjøre 🙂

 • Pingback: Au, det gjør vondt i skjæringspunktet | Masterbloggen()