Hvorfor skrive for Masterbloggen?

Lesetid: 2 minutter

Vi studenter, spesielt på masternivå, sitter på mye kunnskap. For utenforstående er det vanskelig å skjønne hva du sitter igjen med etter endt studie. Ofte får jeg en følselse av at vi ikke vet det selv engang.

Vi må vise frem kunnskapen. Den klassiske måten å vise det på, er å bruke det du har lært i en sommer- eller deltidsjobb, produsere noen resultater som man kan kline på CV’en. Problemet er at ikke alle har relevant jobb, har hatt verv eller deltatt i casekonkurranser. På summer internship hos de populære arbeidstakerne er sjansene dine for å få stillingen på promillenivå.

Men det finnes andre måter å vise frem kunnskapen din på. Det er en måte som ikke bare gagner deg selv, men også de du formidler denne kunnskapen til.

Takk til Christoffer Hovde og Vivi Hatlem som utfordret meg til å skrive for Masterbloggen.

Takk til Christoffer Hovde(tv) og Vivi Hatlem som utfordret meg til å skrive for Masterbloggen.

Vis deg frem

Jeg snakker selvfølgelig om å publisere kunnskapen din. Det er relativt lett å gjøre. Når du først finner gnisten, tar det bare en halvtime å få ting ned på papiret.

Jeg oppdaget for en stund siden en side med et sjeldent sterkt verdiforslag. Nemlig Masterbloggen.no. Det er en nettside som publiserer studenter og forskeres innlegg. Til gjengjeld for at du produserer innhold, hjelper de deg med feedback på tekstene du skriver og promoterer det du har skrevet.

Med i underkant av 3000 følgere på Twitter og Facebook kan dråpen av kunnskap du formidler lage bølger i vannet.

La oss redusere gapet

“There is a gap between what science knows and business does”

Sitatet er fra Dan Pink sin populære TED-talk. Dette går begge veier. Det tas beslutninger  som motstrider vår beste kunnskap. Det tas også beslutninger som vitenskapen ikke forstår. Samfunnet tjener på at den beste kunnskapen vi har gjøres tilgjengelig og at vitenskapen forstår mer.

Gjennom å formidle gjennom egen blogg eller masterbloggen.no kan du være et av de mange tannhjulene som gjør at gapet reduseres.

Ta utfordringen

Min oppfordring til deg som student er å begynne å formidle det du lærer. For din egen del og for å bidra til kunnskapsdeling.

PS: Selve konklusjonen i Dan Pink sin TED-talk kan vise seg å være feil. Men sitatet blir ikke mindre relevant av den grunn.

 

  • Christoffer Hovde

    Herlig at du tok utfordringen Mats! Der ser du hvordan bare korte menneskemøter kan føre til noe en ikke hadde tenkt i utgangspunktet. Derfor skal man behandle alle man møter på sin vei på en god måte, du kan risikere å møte deg igjen i mange andre sammenhenger. Moro 🙂