Del din kunnskap i #masterpitchNO

Lesetid: 2 minutter

Har du skrevet masteroppgave? Skulle du ønske at flere fikk vite om det du skrev om og fant ut? Da er dette konkurransen for deg.

Du lurer kanskje, for i nesten to uker nå har spurt etter masteroppgave din.
Rundt 11 000 fullfører mastergrad hvert år. Vi vet at de digitale arkivene er fulle av spennende masteroppgaver. Tematikken og kunnskapen som er produsert er like relevant i dag som for to eller flere år siden.

Formidle din kunnskap på 150 tegn!

Kort fortalt går dette ut på at du oppsummerer masteroppgaven din på maks 150 tegn.

Det spiller ingen rolle om du nettopp har levert oppgaven eller om du ble ferdig for noen år siden. Børst støvet av masteroppgaven din. Dette er en unik sjanse til å gjøre den aktuell igjen.

Hver dag kårer vi en dagsvinner, en #dagenspitch. 15.oktober, etter at juryeringen er ferdig, vil det bli klart hvem som blir de fem som går av med den store seieren.

Vi kan allerede nå erklære konkurransen en suksess! 100 pitcher har tikket inn på masterpitch.no. Noen pitcher har nådd helt frem til Jonas Gahr Støre. Det syns vi var stas!

Del av Forskningsdagene

I disse dager er forskningsdagene i full sving. Forskningsdagene er et populært og variert arrangement som gir god profilering til de som deltar.

Tema for forskningsdagene i år er kommunikasjon. Et viktig steg for å gjøre forskning tilgjengelig er å trekke ut essensen og kommunisere hovedpunkter først. En forskningsrapport, eller masteroppgave, kan være så faglig god den bare vil, men om ingen leser den er dette kunnskap som kan “støve bort”.

Givende premier

Takket være sponsorene våre kan vi gi vinnerne attraktive premier. Alle dagsvinnere stikker av med fritt valgt blant to premiebøker om formidling.

Det kåres fem konkurransevinnere som får bøker og et spennende spreddersydd kurs i formidling i regi av Forskningsformidling AS. Hovedvinner får i tillegg en iPad.

Masterpitch er ikke bare for deg som har skrevet en ferdig masteroppgave. Du kan bidra til kunnskapsdelingen ved å verve deltakere. Kjenner du mange som har skrevet masteroppgave? Få de til å pitche, da vel. De tre beste ververne får både en bok og et iTunes-gavekort.

Vi har et knippe sponsorer som har gjort det mulig å gjennomføre kampanjen og å tilby fine premier. Så, en takk til disse som trodde på oss, er på sin plass: Opera Software, Prospera Network og Spartacus Forlag.

Hittil i konkurransen har vi skapt engasjement Norge rundt. Pitcher er i skrivende stund representert fra 13 forskjellige utdanningsinstitusjoner og beviser at Masterpitch er en landsdekkende konkurranse relevant for alle slags studieretninger.

Frivillig arbeid

Formidlingskonkurransen Masterpitch kom til verden i sommer. Siden august har en liten gjeng jobbet på frivillig basis for å få dette til.

Hovedkonseptet ble utviklet allerede i vinter. Da søkte Masterbloggen om arrangementstøtte fra Norges Forskningsråd og Forskningsdagene.

Vi fikk en liten sum som hovedsakelig har gått til tekniske nødvendigheter og premier. Forskningsformidling AS er med som medarrangør av konkurransen.

Alt fra konseptutvikling, nettdesign og grafikk til mediestrategi, moderering og publisering blir gjort på frivillig basis.

Hvorfor gjør vi dette? Jo, fordi vi synes kunnskapsdeling og formidling er både morsomt og viktig.

Det er ikke over ennå – delta!

Vi takker også deg som deltar i konkurransen. Vi oppfordrer deg til å bruke denne anledningen til å løfte frem masteroppgaven din og fortelle verden hva du har funnet ut.

Masterpitch-konkurransen løper frem til 28.september.

Målet vårt er å gjenta suksessen neste år. Da håper vi å kunne utvide også med bilder og video som del av formidlingen.

Bli med på den store kunnskapsdelingen du også, bidra med en pitch!