Heisann!

Lesetid: 3 minutter


Så morsomt å bli masterblogger, jeg hadde håpet, men ikke forventet at jeg skulle bli plukket ut.

Kanskje dere kan fortelle meg hva jeg skal skrive masteroppgave om?

Jeg vet det i hvert fall ikke ennå! Heldigvis har jeg litt over ett år til å finne ut av det.

Litt om meg og min bakgrunn:

Etter at jeg var ferdig på Ullern Vgs i 2004 jobbet jeg et år som Community Manager i Baby Media AS. Jeg jobbet da blant annet med å selge webannonser og skrive artikler for barnimagen.com og dinbaby.com. (Hvis du googler meg kommer det opp rimelig mange kleine artikler jeg skrev da, vennligst se bort i fra disse.)

Nå er jeg akkurat ferdig med en bachelor i Medier og Kommunikasjon på Høyskolen i Oslo. Det var gøy det! Studiet er veldig praktisk rettet, med en tredeling mellom medieproduksjon, medievitenskap og journalistikk, passa meg midt i blinken.

6. semester ved HiO har vi vært ute i praksis. Jeg jobbet tre måneder hos Inma, en interesseorganisasjon for interaktiv markedsføring, som blant annet arrangerer Gulltaggen. Her plukket jeg opp tråden fra Baby Media, og jobbet mye med publisering av artikler på websiden, men også strategi innefor sosiale medier. Sosiale medier har på mange måter blitt mitt spesialfelt med både semesteroppgave og bacheloroppgave om emnet.

Så var man ferdig med bachelor og livsangsten slo til. Det altoppslukende spørsmålet kvernet i hodet mitt i alle døgnets timer:

Hva skal jeg bli når jeg blir stor?

Og jeg som hadde trodd det skulle føles godt å fullføre en bachelor, så feil kan man ta…

Jeg var rimelig overbevist om at jeg verken ønsket eller kom til å greie å ta en master. Å ta en master var for meg forbundet med mørke lesesaler, alt for mye pensum og språk jeg ikke forstår. Samtidig hadde jeg hørt fra mange kloke hoder at det var lurt å jobbe ett par år før man valgte hvilken master man eventuelt skulle begynne på.

Men så, en lys dag i mars hvor jeg drev med min favoritt aktivitet, henging på nett, mens jeg ser på MTV, hendte det store at jeg fant det jeg ikke visste at jeg lette etter: Master i Entreprenørskap og Innovasjon! Destinasjonen var Ås, UMB.

Dette studiet med sin praktiske retning og ikke for mye vekt på det økonomiske perspektivet virket midt i blinken for meg som da led av livsangst, matteangst, og nylig diagnostisert med SSStS*. Så da var det bare å sende inn motivasjonsbrev å håper på at de kalte meg inn på intervju. Det gjorde de, og resten er historie…

Uansett så er jeg nå stolt Masterstudent på UMB og gleder meg til de neste to årene. Som del av studiet er det et opphold på Gründerskolen, så hvem vet hvor i verden jeg er fra 1. mars til 1. juli 2010, men blogging blir det uansett! At jeg nå også får lov til å blogge for masterbloggen.no, ja stort bedre blir det ikke enn det!

Masterblogger Helene Svabø

Så da håper jeg noen der ute tar utfordringen og utfordrer meg ved å komme med masteroppgave forslag! Jeg er klar…

Ta gjerne kontakt med meg på Twitter @helenesvabo eller send en mail til: helene_svabo(at)hotmail.com

*SSSfS: Super Sosial Smarttelefon Syndrom

 • anne

  Hei til deg også Helene!

  Er mildt sagt spendt på hvordan semesteret ditt blir, for ikke å snakke om neste år med Gründerskolen! Velkommen:)

 • Lotte

  Hei på deg og lykke til som masterblogger. Jeg har ikke tips til hva du kan skrive om, men gleder meg til å følge deg og prosjektet ditt;)

 • Hei Helene, velkommen:)

  Dette blir spennende! Gleder meg til å følge bloggingen din, særlig siden jeg også driver med Entreprenørskap og Innovasjon (UiO).

  Lykke til:-)

 • Aslaug

  Velkommen Helene!
  Blir gøy å følge din masterblogging 🙂

 • Kristin Kokkersvold

  Heisann og velkommen!
  Jeg er utrolig spent på hva du skal blogge om. Kanskje jeg som gründer kan lære et par ting 🙂

 • Guran

  Hei og velkommen!

  Jeg lurer på hvor man kan sjekke om man har SSSfS, for det lurer jeg på om jeg kanskje har. Fikser fastlegen det? Ellers får du ha lykke til med oppgaven, den blir nok svært god.

 • Anitra Figenschou

  Lykke til og velkommen Helene!!!

 • Pingback: Hei! | Masterbloggen()

 • Takk for varm velkomst:)
  Gleder meg til å komme i gang med bloggingen!
  SSSfS er dessverre ikke noe fastlegen kan gjøre noe med, Guran. Det er bare en kur og den er jo helt utenkelig(!), nemlig å bytte til en mobil uten internett tilgang…

 • Siggen

  Jeg håper jeg kan følge deg fra Singapuuur!

 • Takk for svar helene. Jeg skal overveie kuren, men er redd jeg faller tilbake til gamle synder. Gleder meg til å følge med her, og spesielt følge med på en som deler SSSfS med meg, HURRA!

 • Vronnis

  Flott intro av deg selv, Helene, digger bildet, hvam KAN ha tatt det? Men jeg vil komme med en liten rettelse; det er jo, som vi har snakka om tidligere, ikke SSSfS du (og jeg) har, men SSSS: Super Social Smart Syndrome. Hurra! Og dersom det finnes noe som heter SSSfS, og vi, (jeg, du, grensene blir mindre og mindre tydelige) mot formodning (og uten min kjennskap), skulle ha dette i tillegg til SSSS, så er det bare et symptom på tilpasningsdyktighet i det nye teknologisk-sosiale samfunnet. Og er dermed et flinkhetssyndrom. Klapp på skulder’n.