Nå stokker vi om kortene!

Lesetid: 2 minutter

Når semesteret starter, er sommerferien slutt for Masterbloggen. Elleve nye redaktører er tilført redaksjonen, et spennende arbeid med redesign skal igang, og ikke nok med det: Berit Myhre tar over rollen som ansvarlig redaktør for Masterbloggen og jeg trer av etter to år i denne rollen.

Masterbloggen har eksistert siden 25. januar 2010. I løpet av den tiden har vi inngått samarbeid med Tekna og Akademika og vi har mottatt midler fra Fritt Ord og Fornyingdepartementets nettskap 2.0-ordning.  Og nå trapper vi opp igjen!

Nye fagredaktører høsten 2012

I sommer lyste vi ut ledige stillinger som fagredaktør i Masterbloggen. Vi takker alle som delte budskapet i sosiale medier og er veldig glade for den gode responsen vi fikk. Det er med stor glede at vi kan ønske elleve nye fagredaktører i Masterbloggen velkommen til oss:

Donia Nilsen, fagredaktør for medievitenskap
Karen Sofie Sørensen, fagredaktør for medievitenskap
Anne Mørch, fagredaktør for litteratur
Ingrid Kjöllerström, fagredaktør for pedagogikk
Aleksander Bern, samfunnsgeografi
Siv Nilsen, fagredaktør for engelsk
Torunn Johansen, fagredaktør for språk
Roman Eliassen, fagredaktør for samfunnsøkonomi
Helge Pettersen, fagredaktør for fysikk
Gustav Borgersen, kunsthistorie (Snart på Twitter)

I tillegg får vi egen redaktør for gjestespalten: Mia Frogner.

Velkommen til Norges mest spennende fagblogg!

Takk for meg!

Jeg må også få et lite avsnitt eller to til å takke for meg som ansvarlig redaktør.

Arbeidet med Masterbloggen begynte på denne tiden for tre år siden. Da løp jeg rundt til gode venner som var engasjerte fagfolk og gode i sosiale medier. Jeg opprettet det vi kalte en skyggeside hvor vi testet ut ulik form på tekst og dialog. Natt til 25. januar ruslet jeg fra Tøyen til Grünerløkka, glad og fornøyd fordi alt var klappet og klart til lansering av masterbloggen.no. (Jeg la ikke merke til noe mistenkelig da jeg gikk forbi Krekars leilighet, selv om det var den natten, med skuddene).

Jeg har lest mange masteroppgaver, desket innlegg, lært opp fagredaktører, forsøkt å temme publiseringskalenderen og promotert vårt ideal som er dialogbasert forskningsformidling. Heldigvis for oss etablerte vi dette prosjektet i en tid det har vært mye fokus på viderebruk av åpne offentlige data, open science revolution, crowdsourcing, gratis publiseringsløsninger, gratis promoteringsverktøy, for ikke å snakke om kritikken universitetene selv har blitt gjenstand for når det gjelder formidling av akademisk produksjon.

Mange ting i tiden gjør Masterbloggen til en spesielt interessant blogg. Derfor er jeg enormt glad for at jeg kan gi stafettpinnen videre til en person som har beina godt plantet både i bloggverdenen og akademia. Det er viktig, for vår tilhørighet til bloggformatet må vi holde på. Berit Myhre har blogget siden 2005 og jobber som koordinator ved nasjonal forskerskole for nanoteknologi ved NTNU.

Jeg forsvinner forresten ikke. Jeg kommer til å fungere som daglig leder.

Da tar vi fatt på høstsemesteret. Lykke til, alle sammen!

 

 • Gratulerer med en fantastisk innsats det står stor respekt av, Anne!

  Masterbloggen er et supert prosjekt på så mange måter. Kunnskap går aldri av moten. Kunnskap og kunnskapsdeling er jo en del av et levende og demokratisk samfunn. Det gjelder å gjøre den tilgjengelig for så mange som mulig, slik som dere har gjort.

  Jeg regner med at dette bare er begynnelsen, som det heter. Berit Myhre er en stødig stafettpinnebærer!

  • Tusen takk Maria!

   Det har vært to fantastiske år og vi har fått boltret oss i ekte utviklingsånd 😀
   Det er mange som har bidratt til at dette har blitt så bra og det er jeg veldig takknemlig for!
   Jeg er også veldig glad for å kunne fortsette som daglig leder, for det hadde vært litt for ugreit å ikke kunne jobbe videre med denne gjengen.

   Også er det så fantastisk å få Berit som ansvarlig redaktør. Home run!

 • Lykke til som redaktør Berit, og knallbra jobb sålangt Anne! Ganske vanvittig at det er så lenge siden den natta du tuslet hjem fra meg på Tøyen, Anne.

  Go Masterbloggen, jeg heier på dere 🙂

 • Takk Kristin!

  Tiden flyr, men fysøren så mye vi har fått til i løpet av de tre årene.

  Yes: Go Masterbloggen!