Masterstipendet

Lesetid: 2 minutter

Vi kan med glede meddele at Akademika og Unipub utlyser et stipend til den masterstudenten som best redegjør for at sin masteroppgave representerer kunnskap for fremtiden. Stipendet utlyses i samarbeid med Masterbloggen.

Vinneren tildeles et skrivestipend på kr 30 000,- og en kontrakt med forlaget om utgivelse av bok som bygger på masteroppgaven. Boka skal gis ut i 2012. Den kommer til å komme både som e- og p-bok, og forfatteren skal skrive om prosessen mot ferdig bok på egen blogg.

Vinnerprosjektet velges ut av stipendets fagjury. Juryen ledes av Anne Aaby fra Masterbloggen. I juryen sitter også Eirik Newth, Mona Ringvej, Magnus Nystrand og Truls Petersen.

Akademika og Unipub arbeider med formidling og foredling av kunnskap. Dette gjelder for alt fra salg av pensumbøker til studenter, til utgivelse av vitenskapelige publikasjoner, fagbøker og produksjon av avhandlinger. Og vi er eid av studentene. Derfor er det naturlig for oss å bidra til at de også synes bedre i offentligheten. Dette er et prosjekt vi gleder oss til å se resultatene av, sier Truls Petersen, redaktør i Unipub.

Det er viktig for oss å bidra til den felles kunnskapsproduksjonen og vi deltar derfor gjerne i prosjekter som understøtter dette samfunnsansvaret og som kan løfte fram ny kunnskap, avslutter han.

Masterstipendet 2011 vil deles ut på STUDiO-festivalen i slutten av august. Bidrag kan sendes via skjema på Unipub.no innen svarfristen 1. august 1. september, 2011.

Masterbloggen ønsker at så mange som mulig prøver seg. Benytt anledningen til å reflektere over hvorfor nettopp din oppgave er kunnskap for fremtiden. Hvordan kan den ikke være det? Lykke til! Søk masterstipendet.

Jury:

Magnus Nystrand: Leder Velferdstinget i Oslo og Akershus
Truls Petersen: Fagbokredaktør, Unipub
Eirik Newth; Forfatter og fagformidler
Mona Ringvej: UiO
Anne Aaby (juryens leder): Masterbloggen.no

Masterstipendet 2011 deles ut av Akademika og Unipub i samarbeid med Masterbloggen.no

Pressekontakt:
For mer informasjon kontakt:
Anne Aaby: anne@masterbloggen.no, tlf: 47062287
Vemund Barstad Bermingrud:vbb@akademika.no, tlf: 93844665

 

 

 

 • Maria Sørlie Berntsen

  Er vinneren av stipendet kåret nå eller? Synes å huske at vinneren skulle kåres i slutten av september. Takk for tilbakemelding:-).

 • Hei Maria!

  På grunn av sykdom har vi ikke fått tatt den siste diskusjonen og vi ligger derfor etter skjema. Vi håper på konklusjon mandag førstkommende 🙂

  Anne

 • Maria Sørlie Berntsen

  Takk for det, det blir spennende å se!