Hvor digitalt smart er du?

Lesetid: 2 minutter

Som student er du din egen IT og Web-konsulent, sant? Eller får man hjelp fra læringsteder til å jobbe og leve tech savvy?

  • Bruker du KanbanFlow når du inngår i prosjektsamarbeid med andre studenter til å fordele ansvar og tidsfrister, samt følge progresjon på arbeidet?
  • Bruker du Google Drive til lagring av dokumenter, så du ikke har dem lokalt på kun en maskin?
  • Er du flink til å dele mapper og dokumenter fra skya når du jobber i prosjektgrupper, så alle har tilgang alltid?
  • Kan du samskrive dokumenter i Google docs for eksempel? Er du god på å sammenlikne ulike revisjoner? Eller er du en dinosaur som ikke kan la andre se før det er ferdig og ikke liker at andre endrer din setningsoppbygging?
  • E-post er begrenset til det ytterste, fordi du har dedikeerte digitale kommunikasjons og samarbeidsverktøy. Men likevel har du kanskje investert i Sanebox for å holde innboksen sånn cirka i sjakk.

Kanskje du er så avansert at du bruker Evernote til å organisere alt fra notater, kvitteringer, huskelister og visittkort (Evernote leser tekst fra bilder).

Du har kanskje forstått at browseren din er personlig og at den må trimmes med add- ons/utvidelser: Awesome screenshot for eksempel, knapper for Pinterest, Delicious og så videre. Du har i tillegg fått internett til å jobbe for deg ved å konfigurere IFTTT?

Har du et engasjement for selve internettet , for å holde det fritt og åpent er du kanskje også studentrepresentant for Mozilla på ditt universitet/læringssted!

I såfall applaudér, om ikke – nå har du et lite vink i riktig retning 😉

Ja, kjære studenter – høsten er snart over oss og semesteret starter opp. Børst av deg sanden og få med deg disse verktøyene.

Smart, smartere, smartest

Her er litt akademia i lekker, effektiv og smart bekledning:

PS. Vi i Masterbloggen har mange kule prosjekter på gang, så ta kontakt med oss om du er en smarting 😉

PSS. Gi oss gjerne flere godbiter til vår #lesesal på Insta.