Endelig levering! … Men hvordan?

Lesetid: < 1 minutt

Til tross for at vi vet at masteroppgaven til slutt skal leveres, kommer innleveringsfristen med alle sine praktiske spørsmål som et sjokk på mange.

Etter at vi har brukt et år eller to på å pønske ut, planlegge, strukturere, og gjennomføre masteroppgaven skal den plutselig leveres. Frem til denne datoen har arbeidet med masteroppgaven utelukkende vært akademisk, språkfaglig, teoretisk, vi har vridd hjernen for å få alt til å henge sammen, de lange argumentasjonene skal ha røde tråder, teoridelen må skrives på en forståelig måte – og så må vi plutselig forholde oss til en rekke praktiske oppgaver? Datoer? Trykk? Korrekturlesing? Hvor mange? Muntlig eksamen? Elektronisk innlevering? FRISTER?

Arnt Maasø, førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO, skrev for et års tid siden en tekst her på Masterbloggen om hvordan veiledere må snakke sammen. Han ble også valgt til Drømmeforeleseren, og følger nå opp suksessen med denne videoen, som forhåpentligvis både kan svare på alle spørsmålene du har, og samtidig berolige deg med pianospill.