Eksamensperiode

Lesetid: 3 minutter

Forfatter: Trine Skuland
Tittel: Karakterisering av DKK1, OPG, RANKL og TLR’er i SW982 cellemodell for synovitt
Universitet: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)
Fagretning: Celle- og molekylærbiologi

Alle som har studert ved universitet eller høyskole vet hvordan eksamenstida er: stress, bekymringer og dårlig søvn, men samtidig litt koselig.

Frem med joggebuksa

Personlig er jeg veldig glad i å gå med komfortable klær, men de ser jo gjerne ikke alltid så finslige ut da. Jeg føler ofte jeg må se litt presentabel ut når jeg er på skolen. I eksamensperioden derimot, da er det ikke så mange som ser rart på deg når du har på deg kosetøyet. Da er det ikke så nøye å følge moten lenger. ”Yes!” tenker jeg. Jeg slipper å bruke så lang tid på å finne ut hva jeg skal ha på meg, og bare ende opp med å føle at ingenting av det jeg har er fint. Det er jo også bra med tanke på at man får mer tid til å bruke på eksamenslesing – eller eventuelt mer tid til å bruke på pause. Men ikke misforstå meg! Jeg liker å pynte meg også, men det er jo ikke særlig mye vits når man bare skal sitte på samme plassen fra man står opp til man legger seg (…eller kanskje ikke alltid så lenge). Det er jo ikke noe deilig å ha trange bukser som borer seg inn i magen, og som dessuten ikke blir mindre trange av alt det man kan finne på å spise mens man leser. Trening er vel heller ikke det man prioriterer høyest i eksamensperioden, selv om man nok burde.

Noen tar seg en lur på lesesalen (foto: nedsig.no ), mens andre letter lesinga ved å drikke julebrus (foto: tonsenhagen.wordpress.com) – forøvrig den beste julebrusen, som ikke er å få tak i i Trondheim.

Du har også de som alltid ser like bra ut da, og som sikkert ikke skjønner at så mange liker å daffe rundt som noen slasker. Det er noe av det som gjør eksamensperioden litt koselig. Det at alle sprader rundt på lesesalen i ullsokkene, gjør at det føles litt mer hjemmekoselig. Det er vel typisk norsk det med joggebukser og sånn på skolen. En jeg kjenner fortalte nemlig at i Japan sitter de i dress på eksamen, og mange har inntrykk av at amerikanerne ikke kan gå til postkassa uten å dolle seg opp. Jeg er glad for at det ikke er så høytidelig her.

Skal bare sjekke Facebook

Internettbruken øker betraktelig for de fleste i eksamensperioden. Hvis jeg klarer å komme meg på lesesalen tidlig, er jeg veldig fornøyd med meg selv. Men det hele viser seg ofte å være ganske bortkastet når jeg belønner meg selv med å sitte en time på nettet før jeg i det hele tatt har begynt å tenke på hva jeg skal lese. Det er trolig ikke så mye nytt som har skjedd på Facebook. Det er hovedsakelig bare at hun ene har spist yoghurt med frukt til frokost og at det har snødd ute – noe jeg forøvrig fint kan se selv. For ikke å glemme de fem som er ferdig med eksamen og har ferie. Fytti, det er kjipt å lese alle statusene til de som har fått ferie! Jeg har alltid hatt eksamen noen av de siste dagene i semesteret, så jeg har ikke fått oppleve gleden ved å kunne demotivere andre med Facebook-statusen min.

Det er mange som er avhengig av Facebook til vanlig, men det blir bare enda verre i eksamensperioden (foto: bluegrassdigital.com).

Dagens høydepunkt: middag

Ops, det er en berg- og dalbane i magen min! Det kan høres litt sånn ut når den begynner å skrike etter mat. Lurer på om hele lesesalen kan høre det? Dette er i hvert fall et sikkert tegn på at det er tid for middag. Problemet er bare at man har ikke hatt tid til å komme på noe å lage, og har heller ikke tid eller ork til å lage noe som tar mer enn et kvarter. Så da blir det tacorester i 4 dager, eller kanskje bare knekkebrød med makrell i tomat. Eller kanskje man prøver seg på middagen i skolekantina, men det er ofte så som så. Det funker, men å komme hjem til mammas middager er alltid etterlengtet! Da er det godt at man har ferie etter eksamenene er unnagjort. På vei hjem til jul sang jeg inni meg:

Driving home for christmas…dinner!!

  • Lise S Mansfield

    Enda et morsomt innlegg! Gleder meg alltid til å lese hva du skriver om. Eksamensperiode bringer frem mange minner igjen…

    Hva sa du om amerikanerne? Ha ha! Du har vel rett i at de doller seg opp, men de kan faktisk også bli sett i pyjamas ved postkassen!

  • Ja Lise, du savner vel ikke eksamensperiode? ;P Hehe, ja dere bor jo i et koselig strøk der amerikanerne ikke er så høytidelig og kan gå i pysj og treningstøy. Så det er jo bra at det finnes noen av de også over there. Hehe..