Studentblogger: Mari K. Skovsgaard Berg

Lesetid: 2 minutter

Jeg heter Mari og er en av de nye studentbloggerne her på Masterbloggen. Jeg tar en master i undervisningsvitenskap med fordypning i pedagogikk ved Høgskolen på Vestlandet.

Om meg

Jeg er 30 år gammel og bor og studerer i Bergen og jeg er utdannet grunnskolelærer fra NLA Høgskolen. Jeg har mer eller mindre studert siden jeg gikk ut av videregående – enten fulltid eller deltid ved siden av jobb.

I tillegg til lærerutdanningen har jeg studert kunstvitenskap, journalistikk, nordisk, geografi og etologi. Jeg er også utdannet hundeinstruktør og atferdskonsulent for hund. Derfor blir det ekstra deilig å levere masteroppgaven i mai 2018 og endelig være ferdig med studenttilværelsen.

På fritiden holder jeg mye på med styrketrening og matlaging. Jeg merker at en god helse gir meg overskudd i hverdagen, noe som kommer godt med i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven. Dessuten liker jeg å sy, og syr en del klær både til meg selv og kjæresten min.

Gode erfaringer med bacheloroppgaven

Gjennom arbeidet med bacheloroppgaven som handlet om bruk av hund i undervisningen ble jeg virkelig interessert i forskning og jeg likte å jobbe på denne måten. Jeg var heldig med både tema og veileder, og syntes arbeidet var spennende og givende.

I løpet av prosessen lærte jeg mye og ser på kunnskap på en helt ny måte. Dette ga mersmak og i stedet for å begynne å jobbe som lærer valgte jeg derfor å ta en mastergrad.

Masteroppgave om atferdsprogrammet PALS

Jeg skal skrive masteroppgave om atferdsprogrammet PALS (Positiv atferd, støttende læringsmiljø og samhandling), som brukes på over 200 norske skoler.

Det finnes allerede en del forskning på PALS, og programmet blir ofte omtalt offentlig. Men man hører sjeldent lærernes stemmer i den sammenheng. Derfor ønsker jeg blant annet å intervjue lærere på PALS-skoler og spørre om deres erfaringer.

Å forske på pedagogikk er interessant og utfordrende. Alle har et forhold til skolen og de fleste har en formening om hvordan den bør være. Mange har også opplevelser knyttet til PALS, både positive og negative.

Selv går jeg også inn i dette prosjektet med mine personlige erfaringer og meninger. På bakgrunn av dette er det ekstra viktig å prøve å innta en mest mulig objektiv forskerrolle. Siden jeg forsker på et tema som angår mange, ser jeg på forskningen min som et nyttig bidrag til feltet.

Tiden framover

Til nå har jeg brukt tiden på å sette meg inn i PALS og relevant forskning og teori. Nå skal jeg begynne å planlegge intervjuene og kommer sannsynligvis med et nytt blogginnlegg i forbindelse med dette. Ellers vil jeg blogge om livet mitt som masterstudent, med alle utfordringer og gleder det fører med seg.

Jeg håper at å blogge for Masterbloggen gjør meg i stand til å reflektere over arbeidet mitt på en måte andre også kan ha nytte av.