Konsertliv, seminarer og tekonsumering

Lesetid: 3 minutter

Etter det som føles som hundre år med ferie har jeg endelig kommet i gang med studier i den vakre byen London. Og det har jeg virkelig fått føle på meg. Jeg har de siste ukene følt på konsertlivet, hostellivet, og journalistikklivet – blant annet ved å få muligheten til å gå på flere seminarer med klassen min.

En av de mest interessante aspektene ved å være journalistikkstudent her er at vi fem i klassen får sjansen til å være med professorene våre på ulike seminarer og forelesninger. Forrige uke dro vi på seminar med journalister fra den danske avisen Jyllands-Posten som hadde en krevende diskusjon om hvorvidt man som utenrikskorrespondent kan bruke ord som ‘martyr’ og ‘terrorisme’ i sine artikler.

Under velkomstkvelden for klassen vår på universitetet var vi med på et seminar om internasjonal journalistikk i vårt århundre der deltakerne i panelet deltok med hvert sitt foredrag om dette emnet. Nyhetsanker i BBC World, Jonathan Charles, valgte å fokusere på hans bakgrunn som journalist og mente også at det dessverre har blitt mye mindre midler til utenrikskorrespondenter, hvilket vil si at det blir færre journalister som har et oversiktlig syn over det som skjer i verden og se det hele bildet. Han argumenterte dette ved å si “You can’t do that on Google!” Hans argumentering, og de andre tre i panelet, om nyhetsbildet journalister gir folket i dag er veldig interessant å høre om, spesielt når de selv bærer på så mye informasjon om dette emnet.

Og plutselig føltes dette ut som jeg skulle skrive en avhandling om disse seminarene. Til forskjell for de andre masterbloggerne, Helene Svabø og Anne Charlotte Bruheim, som har kommet godt i gang med masteroppgavene sine, har jeg ikke klart å tenke så mye på masteroppgaven min. Det som også skiller meg fra dem er at jeg skal skrive oppgaven på tre måneder neste sommer, ikke ett år. Derfor vil jeg tro, i mine britiskinfiserte te-tanker, at jeg kan forholde meg til en litt mer luftigere bloggestil enn de andre der jeg kan (som dere ser nå) skrive om te og for eksempel at jeg var nylig på en Sivert Høyem konsert som ikke hadde mer enn 200-300 folk i den knøttlille salen på utestedet Cargo. Eller jeg kan skrive om hva som skjer nede i gaten der jeg bor og kalle meg ‘citizen journalist’ som bloggere gjerne blir kalt – bare sjekk ut denne bloggen. Men slapp av, jeg skal la være å skrive type Facebook-oppdateringer.

I følge min eneste kvinnelige lærer er en god journalist en som leser noe hver dag. Nyheter på trykk og på internett, magasiner og blader, romaner, noveller, dikt, og posters på doveggen er noe av det man kan lese. Så nå henvender jeg meg til dere lesere igjen – hvis dere har noen tips og hint til hva jeg kan lese er det bare å komme med forslag! En favorittbok kanskje? Eller en forfatter? Eller vet dere om noe som skjer som kunne ha vært til interesse for meg (i London)? Bare kom med forslag, alt blir satt pris på!

Cheers

 • Ida

  Moro å høre fra deg!!! Hm… Kanskje Bridget Jones’ dagbok? Den tror jeg er fra London, og hun gjør jo mer eller mindre det samme som deg, skriver om livet sitt, bortsett fra at hun skriver om overvekt og kjærlighetsliv, da… Håper du koser deg masse, gleder meg til å høre mer!

 • Helene Svabø

  Jeg liker din luftige bloggestil, og gleder meg til å lese mer! Forsåvidt har jeg ikke begynt å skrive masteroppgaven min enda, det skjer ikke før våren 2011, heldigvis. Har allikevel nok fag å henge fingrene i!
  Som lesetips vil jeg gi følgende:
  http://www.twistimage.com/blog/

  og

  http://www.amazon.com/Tea-Sympathy-Anita-Naughton/dp/0399149376
  🙂

  Lykke til videre!

  • Linn Husby Larsen

   Takk Helene! Skal sjekke ut linkene, og lykke til videre du og 🙂

 • Hei Linn, tøft at dere er med professorene på seminar!
  Når du trenger å komme deg ut av biblioteket vil jeg anbefale en tur på det relativt nye Darwin Centre: http://www.nhm.ac.uk/visit-us/darwin-centre-visitors/index.html
  Spennende og fresh. Du kan underveis interaktivt laste ned filer eller få de sendt direkte til deg på mail om det er noe du vil lese mer om senere 🙂

  • Linn Husby Larsen

   Har aldri vært på hverken Darwin Centre eller Natural History Museum, men skal ta turen dit så fort jeg får tid. Er jo alltid greit med unnskyldninger for å komme seg bort fra lesesalen 😉 Takk for tips!

 • Lotte

  Jeg slutter meg til Helene som skriver at hun liker din luftige bloggstil! Les gode bøker og nyt London! Jeg nøler ikke med å anbefale f.eks Wuthering Heights av Emily Brontë eller Dorian Gray ar Oscar Wilde. Blant god engelsk litteratur er det er jo bare å velge og vrake.
  Har selv studert ved Greenwich University. En strålende studieby:-)

  http://no.wikipedia.org/wiki/Stormfulle_h%C3%B8yder
  http://no.wikipedia.org/wiki/Bildet_av_Dorian_Gray

  • Linn Husby Larsen

   Hei Lotte! Akk…Wuthering Heights og Oscar Wilde. Kommer ikke unna disse to nei. De bøkene har jeg alltid lagt vekk på hylla for å la dem samle litt støv for å lese pensumlitteratur, men skal ta dem fram igjen med et stort smil 🙂

 • Pingback: Hvorfor litteraturvitenskap? | Masterbloggen()