Et godt år for Masterbloggen

Lesetid: 3 minutter

Det siste året har vært et kvalitetsmessig sterkt år for Masterbloggen. Vi har vært mer synlige i media enn noensinne og bredden i temaene er imponerende.

Det er nå litt over ett år siden jeg begynte som ansvarlig redaktør i Masterbloggen. Dette er et verv som har gitt meg veldig mye. Jeg har lært en rekke dyktige mennesker å kjenne og jeg har vært med på å løfte Masterbloggen som konsept ytterligere.

Motivasjonen min for å bidra var at jeg trengte noe fornuftig å bruke deler av fritiden min på. Jeg har fulgt Masterbloggen lenge, og da det kom en åpning kastet jeg meg over den. Masterbloggen er mitt suppekjøkken, kan du si.

Her er et lite sammendrag fra det siste året.

Populære innlegg

Vi er ikke overrasket over at Katinka Ustads innlegg «Se på meg», som handlet om kvinnens rollefigur i pornofilm er det mest leste innlegget. Det er kanskje heller ikke så overraskende at svært få torde å like promoteringspostene om innlegget? Luringer!

I den andre og enda mer tragiske enden av skalaen fokuset på kvinnekroppen fant vi det nest mest leste innlegget publisert i 2014. «Anoreksiinspirasjon på nett» handler om det skjulte nettsamfunnet som kalles pro-ana. Dette innlegget, skrevet av Maria Helena Gustafsson ble også publisert på Aftenposten.no.

Vi er i det hele tatt veldig stolte over at mange av innleggene våre har blitt re-publisert eller ført til kronikker og debattinnlegg i flere riksmedier.

Skapte engasjement

Ett blogginnlegg som skapte voldsomt engasjement er Ingunn Ekerns «The Missing Link». I dette innlegget stiller hun spørsmål om hvorfor låtskriving ikke er prioritert i norsk musikkutdanning. Etter innlegget ble Ingunn intervjuet av Ballade.no. I etterkant ser vil til og med at det har skjedd en aldri så liten revolusjon på området.

Masterbloggen setter dagsorden og kan kanskje endre et helt fagfelt. Stas!

Kontroversiell og provoserende

Hensikten med Masterbloggen er å vise et mangfold. Vi skal ikke mene noe om oppgavene som skrives, vi er her kun for å hjelpe til med å formidle. Gjennom konkurransen Masterpitch fikk vi inn flere nye og spennende oppgaver. Cathrine Holst Salvesens «De sviktede barna» tar for seg offentlige etaters unnfallenhet når det gjelder unge, mindreårige asylsøkere.

Mer underholdende, men også ganske provoserende for noen var Sondre Lies «Banning og annen faenskap». Innlegget handlet om bruk av banning i film. Morsom og velskreven tekst!

Stor variasjon

Det har alltid vært viktig for oss i Masterbloggen å vise et så vidt spenn som mulig av alle typer masterstudier der ute. I 2014 publiserte vi innlegg som handlet om alt fra bartendere og krisekommunikasjon i Norge og Vietnam til kunstig intelligens og djevleutdrivelse på film.

Vi så nærmere på kunstkritikk og språknormering og vi hadde også innlegg om Twiglightfans og politiavhør. Kosthold og tverrkulturell kommunikasjon fant sin naturlige plass og jammen ble ikke et filosofiinnlegg ganske så populært også.

Redaktørens favoritter

I tillegg til alle gode innlegg som jeg allerede har nevnt vil jeg også trekke frem to innlegg jeg mener fortjener mer oppmerksomhet.

Det ene er skrevet av Per Engevold og handler om den norske eventyreren og forskeren Christian Leden. Han gjennomførte farlige ekspedisjoner i Arktis og Sør-Amerika. Dessverre så endte han opp som en persona non grata på grunn av sin nazistiske overbevisning. Hva skjedde egentlig med ham i mellomkrigstiden?

«Indianaren: Tradisjonell, teppekledd og avvæpna» er en vakker bloggpost hvor Marie Nicolaisen med mange flotte bilder tar for seg hvordan de nordamerikanske indianerne ble fremstilt på fotografier. Fremstillingen var så populistisk at den har gitt fotfeste til vårt syn på indianerne helt frem til våre dager.

Her finner du en oversikt over alle masterblogginnleggene.

Studentbloggere

Vi har også fast tilknyttet flere dyktige studentbloggere. Dette er masterstudenter som skriver om arbeidet med oppgaven sin.

Blant studentbloggerne finner vi Christoffer Hovde som er et ledertalent hos IKEA. Han skriver masteroppgave om fremtidens toppledere.

Mats Ekran skriver på en masteroppgave om ledelse og finans og han ga en glitrende begrunnelse på hvorfor blogge hos Masterbloggen.

Bror-Magnus Sviland Strand skal forske på hvordan barn tilegner seg språk, mens Ida Nygårdshaug Bergum skriver om hvordan du planlegger en studie.

Her finner du en liste over alle studentinnleggene.

Solide tall

I løpet av det siste året hadde vi over 50 000 lesere på bloggen vår. Det er vi veldig godt fornøyd med. Mange finner Masterbloggen via søk. Det betyr at innholdet vårt er relevant i forhold til det som blir søkt på. Relevant innhold er alltid målet vårt.

Nærmere 3000 følger oss i skrivende stund på Facebook, en økning på over 30 % fra året før. Vi ønsker oss imidlertid fortsatt flere følgere, så dersom du liker oss blir vi veldig glade hvis du vil invitere noen av vennene dine til å like Facebooksiden vår.

Lyst til å bidra?

Vi ønsker oss både nye fagredaktører og skribenter. Hvis du har en ferdig masteroppgave du brenner inne med, ta kontakt med oss på kontakt@masterbloggen.no.

Hvis du har en liten redaktør i magen og har lyst til å lære deg å jobbe redaksjonelt, send en e-post til thomas.olafsen@masterbloggen.no, så tar vi en liten prat.

Til slutt vil jeg takke hele redaksjonen, både fagredaktører og studentbloggere som bidrar så mye med å gjøre Masterbloggen til en relevant og viktig blogg.