Wikipedia tilpasset touch
Lesetid: 2 minutterHvordan kan jeg tilpasse Wikipedia til forskjellige touchenheter, og samtidig tilrettelegge for en god brukeropplevelse på disse enhetene?
Wikipedia tilpasset touch
Hvor stor forskjell er det mellom de ulike touch-skjermene vi bruker til daglig, og hva har disse forskjellene å si for meg som designer? Hvordan kan jeg lage en best mulig løsning for de forskjellige skjermene?
Mobil vs. nettbrett
Resultatet av prosjektet mitt er en nytenkning av hvordan Wikipedia kan se ut på smarttelefoner og nettbrett. Innholdet er det samme, men spesielt tilpasset til hver plattform.
- Versjonen for nettbrett fremhever det visuelle innholdet på Wikipedia og gir deg mulighet til å gå fra artikkel til artikkel og lære nye ting.
- Versjonen for smarttelefon fokuserer på hastighet og på raskt å finne informasjonen du er ute etter uten unødvendig nedlastingstid.
Forenkling av funksjonalitet
Det er mot innholdet i Wikipedia jeg har rettet mitt hovedfokus. For eksempel forstyrres ikke lesingen av linker og referanser, men samtidig kan de hentes frem ved et klikk dersom det er ønskelig.
Masteroppgave levert som film
Hovedbesvarelsen er levert på Kunst- og designhøyskolen i Bergen. Presentasjonen av oppgaven er en film, men selve oppgaven er egentlig et designkonsept for nettbrett og smarttelefoner.
Søkefeltet
Søkefeltet er plassert på bunnen av skjermen for å naturlig knyttes opp mot tastaturet når det er aktivert, samt for å være lett å nå. På touchenheter hvor tastaturet kommer opp på skjermen er dette en mer logisk inndeling av skjermen, heller enn å ha søkefeltet i toppen slik det ofte er vanlig.
Hurtighet
I det du starter opp programmet på smarttelefonen er tastaturet allerede oppe og klart til å søke. Ingenting lastes inn før brukeren enten søker, eller velger å gå inn på et av menyelementene på forsiden. Dermed er du klar til å søke med en gang programmet starter.
Enkelt
For å ha mest mulig fokus på innholdet på teksten, vises ikke linker og referanser. Disse må skrus på i menyen. På smarttelefonversjonen lastes heller ikke bilder inn, slik at artiklene skal lastes raskest mulig. Bilder er tilgjengelig fra menyvalg hvor du kan se disse i en egen bildemodus.
Fokus
Nettbrettversjonen presenterer artikler i to forskjellige versjoner: En tekstmodus og en bildemodus. På denne måten får du fult fokus på teksten når du leser denne, og du får presentert bildene størst og penest mulig når du ser på disse. I tekstmodus ser du et felt med bildeutsnitt øverst for å vise noe av bildeinnholdet i den enkelte artikkelen.
Content scroll
På nettbrettversjonen er innholdsfortegnelsen kombinert med scrollbaren slik at du visuelt kan scrolle gjennom innholdet i artikkelen, og dermed raskt komme til det du er ute etter.
-
Kristin Kokkersvold
-
Marius Hauken
-
Kristin Kokkersvold
-
Helge Pettersen
-
Marius Hauken