#Mastern2015 – La oss komme i gang!

Lesetid: 4 minutter

Året for #mastern2015 har startet, og en god start starter ofte med et tilbakeblikk på tidligere erfaring og innsikt. La oss sammen ta et lite tilbakeblikk på min bacheloroppgave.

Denne helgen har jeg hatt mye på planen og tenkt at jeg skulle rekke både å skrive et blogginnlegg, lese noen bøker, besøke familie og begynne å skissere opp rammen for min masteroppgave. Noen ganger er jeg nok tidsoptimist, og det gjelder nok denne gangen også. Det beste med å være tidsoptimist er at jeg får gjort mye, mens noe må dessverre vike under kategorien «godt nok».

Jeg har blitt en kløpper på å prioritere. Under min morgenyogaøkt i dag reflekterte jeg rundt dagen, og fant ut at det beste for å komme i gang med skrivingen vil være å ta for seg bacheloroppgaven min og se på strukturen der. Oppbygningen av bachelor og masteroppgaver er relativt likt, og fordi det er hele fem år siden jeg skrev min bacheloroppgave er det på tide å friske opp kunnskapene litt igjen.

Ta fatt

Spørsmålet er ofte hvor man skal begynne. Masteroppgaven er en veldig stor oppgave, som jeg nå skal skrive ved siden av full jobb i ett år. Det er anbefalt å bruke minst 1 dag pr uke, i tillegg til ferier og helger. I mitt tilfelle har jeg ikke tid eller mulighet til å sette av så mye tid til det, så her må det kombineres og gjøres smart. For å komme i gang med en oppgave av slik art, er det bare å sette i gang.

Etter at jeg skrev et innlegg om å komme den umulige oppgaven til livs, har jeg selv hatt stor glede av å ta frem dette innlegget hver gang jeg skal ta fatt på litt større oppgaver. Det gir meg det lille dyttet jeg trenger. Kanskje du også kan ha nytte av det?

Spennende prosjekter

Jeg har de siste månedene hatt en del spennende prosjekter på gang som noen omhandler masteroppgaven, andre ikke. Jeg kommer nok til å fortelle mer om noen av disse her på bloggen etterhvert. I begynnelsen av denne uken gjesteblogget jeg hos hanspetter.info om det å lede mennesker ikke prosesser. Det var interessant og spennende å få lov å gjesteblogge på en så velrenommert blogg. Takk Hans Petter!

Noen av disse prosjektene er også interessante tanker og idèer til hvordan gjennomføre masteroppgaven, og spesielt da hvordan samle inn data. Metodedelen i masteroppgaven er selve kjernen, og her har jeg virkelig mulighet til å gjøre mye spennende.

Tema for min masteroppgave er som du kanskje allerede vet: fremtidens toppledere. Her har jeg mye tanker om hvordan jeg skal utforske dette temaet nærmere, slik at resultatet av oppgaven kan være interessant og til nytte for mange andre. Her går deling, nettverk og å samle på disse menneskene som Synneva Erland (Som forøvrig er en spennende dame som jeg gleder meg til å samarbeide med i høst. Vent og se!)

Som Synneva sa så godt i en tweet i dag morges:

Bilde av positiv tilbakemelding fra Twitter Hyggelig med positiv tilbakemelding fra Twitter. Foto: Skjermdump

Bruk ditt nettverk

Min foreløpige plan til å innhente metode til oppgaven er å intervjue interessante personer som jeg mener har både innsikt og kunnskap på det feltet jeg undersøker. Jeg har nok kommet frem til at jeg foretrekker personlige intervjuer , ansikt til ansikt, selv om det krever noe mer tid.

Noe som gir meg fantastisk mye også i hverdagen som leder, er å lytte til hvert enkelt menneskes historie. Vi sitter alle inne med en fantastisk historie, og jeg sier ofte at jeg kunne tenke meg å lese ethvert menneskes selvbiografi. Kanskje er jeg i overkant lesehest, men mitt poeng er at alle har noe å bidra med.

Jeg krysser fingrene for at mange av de jeg har tenkt på i denne settingen, faktisk ønsker å delta som intervjuobjekt i denne oppgaven. Møter jeg like mye raushet og vilje som jeg hittil har møtt både i det virkelige liv og på sosiale medier, så vet jeg at dette kommer til å gå som en drøm. Maken til dele- og giverglede skal man lete lenge etter.

Uken som kommer skal jeg blant annet møte en annen masterbloggskribent, Helene Jørum, så kan vi kanskje dra nytte av hverandres refleksjoner rundt året som kommer.

Delt glede, er dobbelt glede!

Reis bort

Det ble på første samling for #mastern2015 anbefalt å kanskje reise bort, for å kunne få tid til å skrive litt intensivt i én uke eller to. Det begynte jeg faktisk å tenke på, og det ser kanskje ut som om det blir en uke til Sør-Korea for å besøke en veldig god venninne som straks flytter dit. Jeg fikk beskjed om at jeg er hjertelig velkommen til å bo hos henne og leiligheten står tom hele dagen.

Et kontor med utsikt over stranden er heller ikke å forakte.

Dere skal ikke se bort i fra at deler av masteroppgaven skrives fra Sør-Korea.

Bacheloroppgaven

Jeg har nå fått gått igjennom oppsett og rammen for min oppgave. Jeg har satt opp en foreløpig skisse, og tankene er godt i gang i forhold til videre fremdrift av oppgaven. Jeg vil si at jeg har fått et overblikk. Ved neste anledning vil jeg starte mitt dypdykk i teori og kanskje se på liknende oppgaver for å få litt inspirasjon.

Er du kanskje også interessert i hva jeg fant ut om medarbeideres motivasjon i min bacheloroppgave? Ja så følg med, det kommer nok i et innlegg om ikke lenge.

Har du skrevet en masteroppgave tidligere? Del gjerne dine tips her til glede for andre.